Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihaluola juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mukava ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tarvitse kuin työntää uuniin kypsentymään. Käytännöllistä ja edullista arkiruokaa.

Neljälle

  • 600 g sika-nautajauhelihaa (70 % nautaa, 30 % sikaa)
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ¼ keräkaali
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 prk maissia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi porkkana, suikaloi paprika.

2. Laita vihannekset voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lisää laakerinlehti ja lihaliemi. Laita jauheliha päälle ”kanneksi”.

3. Kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapaistos