Jauhelihaluola juureksilla
Tämä on mukava ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tarvitse kuin työntää uuniin kypsentymään. Käytännöllistä ja edullista arkiruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g sika-nautajauhelihaa (70 % nautaa, 30 % sikaa)
- 1 keltasipuli
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ¼ keräkaali
- 1 porkkana
- 1 keltainen paprika
- 1 prk maissia
- 1 laakerinlehti
- 1 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi porkkana, suikaloi paprika.
2. Laita vihannekset voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lisää laakerinlehti ja lihaliemi. Laita jauheliha päälle ”kanneksi”.
3. Kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi