Jauhelihaluola juureksilla

Tämä on mukava ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tarvitse kuin työntää uuniin kypsentymään. Käytännöllistä ja edullista arkiruokaa.

Neljälle

  • 600 g sika-nautajauhelihaa (70 % nautaa, 30 % sikaa)
  • 1 keltasipuli
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ¼ keräkaali
  • 1 porkkana
  • 1 keltainen paprika
  • 1 prk maissia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, suola ja pippuri. Suikaloi kaali, kuori ja suikaloi porkkana, suikaloi paprika.

2. Laita vihannekset voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lisää laakerinlehti ja lihaliemi. Laita jauheliha päälle ”kanneksi”.

3. Kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!