Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihakastike spagetille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee tätä iso annos ja pakasta muovirasioihin. Sillä aikaa kun sulatat kastiketta mikrossa, keität jo pastan, mikä helpotus toisinaan työn jälkeen. Valkosipulisilppua tekee tästä vähän aikuisemman makuisen.

Kahdeksalle

  • 1 kg sikanautajauhelihaa
  • ½ rkl suolaa
  • 3/4 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 sipulia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä
  • 100 g tomaattipyreetä (½ tuubia)
  • 2 purkkia tomaattimurskaa

Lisäksi

  • spagettia
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista jauheliha pannulla pienissä erissä ja murentaen. Siirrä pataan. Leikkaa sipuli kuutioiksi.

2. Ruskista sipulikuutiot ja laita pataan. Lisää pataan kaikki muut ainekset ja keitä hiljaa kannen alla noin tunti. Lisää hieman vettä, jos on tarvis.

3. Tarjoile kastiketta vastakeitetyn spagetin kanssa ja raasta juustoa päälle tai ripota valmista raastetta.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike