Jauhelihakastike spagetille
Tee tätä iso annos ja pakasta muovirasioihin. Sillä aikaa kun sulatat kastiketta mikrossa, keität jo pastan, mikä helpotus toisinaan työn jälkeen. Valkosipulisilppua tekee tästä vähän aikuisemman makuisen.
Kahdeksalle
- 1 kg sikanautajauhelihaa
- ½ rkl suolaa
- 3/4 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 2 sipulia
- 1 lihaliemikuutio
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 dl vettä
- 100 g tomaattipyreetä (½ tuubia)
- 2 purkkia tomaattimurskaa
Lisäksi
- spagettia
- juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paista jauheliha pannulla pienissä erissä ja murentaen. Siirrä pataan. Leikkaa sipuli kuutioiksi.
2. Ruskista sipulikuutiot ja laita pataan. Lisää pataan kaikki muut ainekset ja keitä hiljaa kannen alla noin tunti. Lisää hieman vettä, jos on tarvis.
3. Tarjoile kastiketta vastakeitetyn spagetin kanssa ja raasta juustoa päälle tai ripota valmista raastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"