Jauhelihakastike spagetille

Tee tätä iso annos ja pakasta muovirasioihin. Sillä aikaa kun sulatat kastiketta mikrossa, keität jo pastan, mikä helpotus toisinaan työn jälkeen. Valkosipulisilppua tekee tästä vähän aikuisemman makuisen.

Kahdeksalle

  • 1 kg sikanautajauhelihaa
  • ½ rkl suolaa
  • 3/4 tl mustapippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 sipulia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 dl vettä
  • 100 g tomaattipyreetä (½ tuubia)
  • 2 purkkia tomaattimurskaa

Lisäksi

  • spagettia
  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista jauheliha pannulla pienissä erissä ja murentaen. Siirrä pataan. Leikkaa sipuli kuutioiksi.

2. Ruskista sipulikuutiot ja laita pataan. Lisää pataan kaikki muut ainekset ja keitä hiljaa kannen alla noin tunti. Lisää hieman vettä, jos on tarvis.

3. Tarjoile kastiketta vastakeitetyn spagetin kanssa ja raasta juustoa päälle tai ripota valmista raastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!