Jauhelihapihvit sieni-tomaattiseoksen kera
Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa, tai suikaloi mukaan tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Neljälle
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 munankeltuaista
- 1 iso peruna
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kermaa
Sieni-tomaattiseos
- 100 g herkkusieniä
- 10 cm purjoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 pkt tomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, mausteet ja keltuainen. Raasta raaka peruna hienoksi ja kääntele mukaan taikinaan muiden ainesten kera.
2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne hitaasti voissa pannulla.
3. Hienonna sienet ja suikaloi purjo, ruskista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, mausta. Anna kiehua hiljalleen samalla kun paistat pihvit. Tarjoile seos pihvien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka