Jauhelihapihvit sieni-tomaattiseoksen kera

Käytä mielellään basilikalla maustettua tomaattimurskaa, tai suikaloi mukaan tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 iso peruna
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kermaa

Sieni-tomaattiseos

  • 100 g herkkusieniä
  • 10 cm purjoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, mausteet ja keltuainen. Raasta raaka peruna hienoksi ja kääntele mukaan taikinaan muiden ainesten kera.

2. Muotoile pieniä pihvejä ja paista ne hitaasti voissa pannulla.

3. Hienonna sienet ja suikaloi purjo, ruskista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, mausta. Anna kiehua hiljalleen samalla kun paistat pihvit. Tarjoile seos pihvien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!