Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileripata ja piparjuurikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mausta kastike vastaraastetulla piparjuurella ja tarjoile mielellään raastetta vielä erillisestä kulhosta.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl persiljasilppua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Pane broilerinpalat pataan, kaada päälle vettä, kiehauta ja kuori vaahto.

2. Murenna liemikuutiot mukaan ja lisää muut ainekset keitokseen. Keitä hiljalleen, kunnes liha on kypsää, noin 25-30 minuuttia. Nosta broilerinpalat vadille vihannesten kanssa.

3. Sulata voi kasarissa. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia, nosta liedeltä ja mausta raastetulla piparjuurella. Kaada kastike lihojen päälle ja ripota päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata