Broileripata ja piparjuurikastike

Mausta kastike vastaraastetulla piparjuurella ja tarjoile mielellään raastetta vielä erillisestä kulhosta.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl persiljasilppua

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Pane broilerinpalat pataan, kaada päälle vettä, kiehauta ja kuori vaahto.

2. Murenna liemikuutiot mukaan ja lisää muut ainekset keitokseen. Keitä hiljalleen, kunnes liha on kypsää, noin 25-30 minuuttia. Nosta broilerinpalat vadille vihannesten kanssa.

3. Sulata voi kasarissa. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia, nosta liedeltä ja mausta raastetulla piparjuurella. Kaada kastike lihojen päälle ja ripota päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.