Broileripata ja piparjuurikastike
Mausta kastike vastaraastetulla piparjuurella ja tarjoile mielellään raastetta vielä erillisestä kulhosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,2 kg broilerinpaloja
- 1-2 kanaliemikuutiota
- vettä
- 1 laakerinlehti
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- ½ dl persiljasilppua
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 4-5 dl siivilöityä keitinlientä
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
1. Pane broilerinpalat pataan, kaada päälle vettä, kiehauta ja kuori vaahto.
2. Murenna liemikuutiot mukaan ja lisää muut ainekset keitokseen. Keitä hiljalleen, kunnes liha on kypsää, noin 25-30 minuuttia. Nosta broilerinpalat vadille vihannesten kanssa.
3. Sulata voi kasarissa. Ripota jauho voisulaan ja kaada liemi ja kerma joukkoon sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia, nosta liedeltä ja mausta raastetulla piparjuurella. Kaada kastike lihojen päälle ja ripota päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka