Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Stinan pastagratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka todella täyttää!

Ainekset

  • 5-6 hengelle

Jauhelihakastike

  • 500 g sekajauhelihaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl oreganoa
  • 3 tl tomaattipyreetä
  • 2,5 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pkt pinaattisilppua
  • 5 annosta keitettyä
  • farfalle-pastaa
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.

2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.

3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini