Stinan pastagratiini
Tämä ruoka todella täyttää!
Ainekset
- 5-6 hengelle
Jauhelihakastike
- 500 g sekajauhelihaa
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl rosmariinia
- 2 tl oreganoa
- 3 tl tomaattipyreetä
- 2,5 dl valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valkokastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 pkt pinaattisilppua
- 5 annosta keitettyä
- farfalle-pastaa
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.
2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.
3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku