Stinan pastagratiini
Tämä ruoka todella täyttää!
Ainekset
- 5-6 hengelle
Jauhelihakastike
- 500 g sekajauhelihaa
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl rosmariinia
- 2 tl oreganoa
- 3 tl tomaattipyreetä
- 2,5 dl valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valkokastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 pkt pinaattisilppua
- 5 annosta keitettyä
- farfalle-pastaa
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.
2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.
3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku