Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammas-kaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoisen lammas-kaalikeitossa lampaanpaistin voi korvata myös lampaan muilla osilla, kunhan ne ovat hyvin raakakypsyneitä.

Ainekset

  • 1 rkl öljyä
  • 400g mureaa lampaanpaistia kuutioina (tai muuta lampaan osaa hyvin raakakypsyneenä)
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia
  • 1 l kaalia suikaleina
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni lanttu
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • n. 2 l vettä
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Ruskista lihat paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja mausta ne suolalla.

Pane öljy keittokattilaan ja kuullota siinä ensin hienonnetut valkosipulit ja sipulit. Lisää kuutioidut kasvikset ja kuullota. Mausta kasvikset suolalla. Sekoita joukkoon ruskistetut lihakuutiot.

Lisää vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti, kunnes lihat ja kasvikset ovat kypsiä.

Sekoita persilja joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto