Lammas-kaalikeitto
Makuja-kokki Maija Silvennoisen lammas-kaalikeitossa lampaanpaistin voi korvata myös lampaan muilla osilla, kunhan ne ovat hyvin raakakypsyneitä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 rkl öljyä
- 400g mureaa lampaanpaistia kuutioina (tai muuta lampaan osaa hyvin raakakypsyneenä)
- 1 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 sipulia
- 1 l kaalia suikaleina
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni lanttu
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- 10 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- n. 2 l vettä
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Ruskista lihat paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja mausta ne suolalla.
Pane öljy keittokattilaan ja kuullota siinä ensin hienonnetut valkosipulit ja sipulit. Lisää kuutioidut kasvikset ja kuullota. Mausta kasvikset suolalla. Sekoita joukkoon ruskistetut lihakuutiot.
Lisää vesi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti, kunnes lihat ja kasvikset ovat kypsiä.
Sekoita persilja joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tilaa Makuja-reseptit RSS-feedinä. Klikkaa osoitteeseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku