Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsat maukkaasti maustetulla jauhelihalla täytettyinä ovat varma menestys. Tomaattimurska vuoassa täydentää kokonaisuuden. Tarkista, että kesäkurpitsa on oikein pehmeää, ennen kuin otat vuoan uunista.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • suolaa
  • 400 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.

2. Ripottele päälle suolaa ja käännä puolikkaat leikkauspinta alaspäin paperille 15-20 minuutiksi. Pyyhi suola pois ja laita puolikkaat uunivadille.

3. Sekoita kaikki lihatäytteeseen ja levitä puolikkaille. Lusikoi valutettu tomaattimurska mukaan vadille.

4. Paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat