Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
Kesäkurpitsat maukkaasti maustetulla jauhelihalla täytettyinä ovat varma menestys. Tomaattimurska vuoassa täydentää kokonaisuuden. Tarkista, että kesäkurpitsa on oikein pehmeää, ennen kuin otat vuoan uunista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- suolaa
- 400 g lampaan- tai sianjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 3 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
- 2 dl juustoraastetta
- 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaan ja poista siemenet.
2. Ripottele päälle suolaa ja käännä puolikkaat leikkauspinta alaspäin paperille 15-20 minuutiksi. Pyyhi suola pois ja laita puolikkaat uunivadille.
3. Sekoita kaikki lihatäytteeseen ja levitä puolikkaille. Lusikoi valutettu tomaattimurska mukaan vadille.
4. Paista uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"