Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chilipippuriperunat juuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ruoan alkuperäinen nimi on papas à la Huancaina ja se on kotoisin Perusta. Siellä perunat tarjoillaan kovaksi keitettyjen munanlohkojen sekä oliivien kera. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on avuksi kastikkeen valmistuksessa.

Neljälle

  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 1 punainen chili
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 punasipuli
  • 8 perunaa

Juustokastike

  • 2 ½ dl mozzarellajuustoraastetta
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ¾ dl maissiöljyä

Halutessasi tarjoiluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Purista sitruunasta mehu. Poista chilistä siemenet ja jaa chili kolmeen osaan, 1 ½ teelusikalliseen, 2 teelusikalliseen ja 1 teelusikalliseen. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Sekoita sitruunamehu, 1 ½ tl chiliä, ½ tl suolaa ja vastajauhettua pippuria isossa kulhossa, kääntele sekaan sipulirenkaat ja peitä kulho. Keitä perunat, keitä kevyesti suolatussa vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Keitä munat.

2. Juustokastike: Laita juusto, kerma, kurkuma, 2 tl hienonnettua chiliä, ½ tl suolaa, 1 maustemitta vastajauhettua pippuria sekä jauhot tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kastike ja keitä kunnes se paksunee, 5-8 minuuttia.

3. Asettele perunoita ja sipulia 4 lämpimälle lautaselle ja kaada päälle kastike. Tarjoile heti tai valmistele ruoka tähän asti ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele perunoille 1 tl chiliä ja tarjoile kananmunan ja oliivien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat