Chilipippuriperunat juuston kera
Tämän ruoan alkuperäinen nimi on papas à la Huancaina ja se on kotoisin Perusta. Siellä perunat tarjoillaan kovaksi keitettyjen munanlohkojen sekä oliivien kera. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on avuksi kastikkeen valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- 1 punainen chili
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 punasipuli
- 8 perunaa
Juustokastike
- 2 ½ dl mozzarellajuustoraastetta
- 1 ½ dl kermaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- ¾ dl maissiöljyä
Halutessasi tarjoiluun
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
1. Purista sitruunasta mehu. Poista chilistä siemenet ja jaa chili kolmeen osaan, 1 ½ teelusikalliseen, 2 teelusikalliseen ja 1 teelusikalliseen. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Sekoita sitruunamehu, 1 ½ tl chiliä, ½ tl suolaa ja vastajauhettua pippuria isossa kulhossa, kääntele sekaan sipulirenkaat ja peitä kulho. Keitä perunat, keitä kevyesti suolatussa vedessä juuri ja juuri pehmeiksi. Keitä munat.
2. Juustokastike: Laita juusto, kerma, kurkuma, 2 tl hienonnettua chiliä, ½ tl suolaa, 1 maustemitta vastajauhettua pippuria sekä jauhot tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää kastike ja keitä kunnes se paksunee, 5-8 minuuttia.
3. Asettele perunoita ja sipulia 4 lämpimälle lautaselle ja kaada päälle kastike. Tarjoile heti tai valmistele ruoka tähän asti ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele perunoille 1 tl chiliä ja tarjoile kananmunan ja oliivien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa