Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihapata vihannesten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juurespata jauhelihan kera maistuu hyvältä perunamuusin kera.

Neljälle

  • 8-10 perunaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso porkkana
  • 175 g lanttua
  • 2 punasipulia
  • 200 g minimaissia
  • 1 ½ rkl oliivi- tai rapsiöljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja (400 g)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, porkkana ja lanttu. Paloittele perunat, keitä palat pehmeiksi ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti. Viipaloi porkkana lanteiksi ja kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Paista jauheliha öljyssä paistokasarissa, jossa voit valmistaa koko ruoan.

2. Lisää porkkana, lanttu ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää tomaatit. Murusta mukaan kasvisliemikuutio. Anna porista kannen alla 15-20 minuuttia.

3. Lisää maissit pataan muutama minuutti ennen kuin kaikki on valmista. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muussaa perunat ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata