Jauhelihapata vihannesten kera

Juurespata jauhelihan kera maistuu hyvältä perunamuusin kera.

Neljälle

  • 8-10 perunaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso porkkana
  • 175 g lanttua
  • 2 punasipulia
  • 200 g minimaissia
  • 1 ½ rkl oliivi- tai rapsiöljyä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja (400 g)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat, porkkana ja lanttu. Paloittele perunat, keitä palat pehmeiksi ja pidä lämpiminä tarjoiluun asti. Viipaloi porkkana lanteiksi ja kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Paista jauheliha öljyssä paistokasarissa, jossa voit valmistaa koko ruoan.

2. Lisää porkkana, lanttu ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää tomaatit. Murusta mukaan kasvisliemikuutio. Anna porista kannen alla 15-20 minuuttia.

3. Lisää maissit pataan muutama minuutti ennen kuin kaikki on valmista. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Muussaa perunat ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.