Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maustettua kaalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maustettua kaalia on helppo muunnella. Vaihda kasvikset toisiin sesongin ja tarjonnan mukaan! Tämä on maukas lisuke lammas- tai kanaruoille.

Neljälle

  • ½ kesäkaali, n. ¾ kg
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 vihreä paprika
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa, jauhettua
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali ohuesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se.

2. Kuumenna öljyä keskilämpöiseksi padassa. Lisää sipuli, paista 2 minuuttia. Lisää kaali, porkkana ja paprika. Mausta suolalla, juustokuminalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Paloittele tomaatti ja lisää pataan. Keitä vielä 2 minuuttia kunnes kaali on pehmennyt. Tarjoile pata kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke