Maustettua kaalia
Maustettua kaalia on helppo muunnella. Vaihda kasvikset toisiin sesongin ja tarjonnan mukaan! Tämä on maukas lisuke lammas- tai kanaruoille.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kesäkaali, n. ¾ kg
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- 1 vihreä paprika
- 2 rkl maissiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa, jauhettua
- ½ tl kurkumaa
- 2 dl vettä
- 1 tomaatti
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali ohuesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se.
2. Kuumenna öljyä keskilämpöiseksi padassa. Lisää sipuli, paista 2 minuuttia. Lisää kaali, porkkana ja paprika. Mausta suolalla, juustokuminalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Paloittele tomaatti ja lisää pataan. Keitä vielä 2 minuuttia kunnes kaali on pehmennyt. Tarjoile pata kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä