Possupyyt sinappikastikkeessa
Julkaistu
Sinappikastike antaa pyille lisämakua. Jauhelihapyyt voit valmistaa yhtä hyvin myös naudan- ja hirvenlihasta.
Neljälle
- 600 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 3 munankeltuaista
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 2 dl kermaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2-3 dl vaaleaa lihalientä
- 2 dl kermaa
- tilkka soijaa
- ½ rkl dijonsinappia
- ½ dl persiljasilppua
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihaan ensin suola ja pippuri, sitten muut ainekset.
2. Muotoile mureketaikinasta munankokoisia pyöryköitä ja paista ne hitaasta kypsiksi voissa pannulla keskilämmöllä.
3. Kastike: Kuullota voi ja jauho, lisää lihaliemi ja kerma vähitellen ja sekoittaen, keitä 10 minuuttia. Mausta kastike soijalla ja sinapilla. Kaada kastike pyitten päälle ja sirottele persiljasilppua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka