Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Possupyyt sinappikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sinappikastike antaa pyille lisämakua. Jauhelihapyyt voit valmistaa yhtä hyvin myös naudan- ja hirvenlihasta.

Neljälle

  • 600 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 munankeltuaista
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 dl kermaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2-3 dl vaaleaa lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • tilkka soijaa
  • ½ rkl dijonsinappia
  • ½ dl persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihaan ensin suola ja pippuri, sitten muut ainekset.

2. Muotoile mureketaikinasta munankokoisia pyöryköitä ja paista ne hitaasta kypsiksi voissa pannulla keskilämmöllä.

3. Kastike: Kuullota voi ja jauho, lisää lihaliemi ja kerma vähitellen ja sekoittaen, keitä 10 minuuttia. Mausta kastike soijalla ja sinapilla. Kaada kastike pyitten päälle ja sirottele persiljasilppua päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat