Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanapiirakka parsakaalilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on runsas piirakka, jonka voi tarjoilla täysin ilman lisukkeita.

Ainekset

  • Neljälle-viidelle

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 150 g voita
  • 2-3 rkl vettä

Täyte

  • 250 g pakastettua parsakaalia
  • 1 grillibroilerin hienoksi paloitellut lihat
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl maitoa
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • hieman puristettua sitruunamehua
  • 1 vatkattu muna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot ja leseet kulhossa. Viipaloi mukaan voi ja työstä se kuiviin aineksiin sormin. Lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita kylmään tunniksi.

2. Keitä parsakaalia muutama minuutti. Paista sipulia ja paprikaa voissa. Puuteroi päälle jauhot ja lisää maito. Anna kiehua hiljalleen hetki, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Lisää pieneksi paloitellut kananlihat, mausta tillillä ja sitruunalla.

4. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Paloittele parsakaalit pienemmiksi paloiksi ja kääntele ne mukaan muhennokseen. Täytä piiraskuori seoksella, ota taikinasta taikinapyörällä ohuita suikaleita ja asettele täytteen päälle. Penslaa munalla, paista uunissa n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapiirakka