Piirakka parsakaalilla, sipulilla ja pekonilla
Tämä on todella maukas lounaspiirakka, johon tulee parsakaalia, sipulia ja pekonia.
Ainekset
- Neljälle-viidelle
Taikina
- 5 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- 2 pkt parsakaalia à 250 g
- 2 keltasipulia
- 200 g pekonia
- 3 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 100 g juustoraastetta
- 1 vatkattu muna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Ryöppää parsakaalit kevyesti suolatussa vedessä lähes pehmeiksi, valuta. Hienonna sipuli ja pekoni ja paista niitä pannussa kunnes sipuli on saanut väriä.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Painele taikina reunoille ja pistele pohja haarukalla. Lisää vuokaan parsakaali ja sipuli-pekonipaistos. Vatkaa munat, kerma ja juustoraaste, mausta kevyesti. Kaada seos piirakkaan. Ota taikinasta taikinapyörällä kaistaleita ja asettele ne piirakalle. Penslaa vatkatulla munalla, paista uunissa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä