Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maissi-peruna-papumuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maukkaan lisukkeen resepti on alunperin Keniasta. On makuasia paljonko vihanneksia muhennokseen käytät, mutta irio (kuten ruokaa Keniassa kutsutaan) sisältää aina maissia ja papuja. Keniassa tätä ruokaa syödään sekä pääruokana että lihan tai kalan lisukkeena.

4 annosta

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 250 g pinaattia
  • 1 dl keitettyjä kidneypapuja
  • 250 g maissinjyviä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pane perunat kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät. Pane kansi päälle ja keitä 10 minuuttia.

2. Hienonna pinaatti ja pane maissin ja kidneypapujen kanssa kattilaan. Keitä 5 minuutin ajan.

3. Kaada vesi kattilasta, mutta säästä se. Vuole nokare voita vihannesten joukkoon ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Soseuta vihannekset perunasurvimella ja sekoita. Jatka keitinvedellä, kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kuumana.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut