Maissi-peruna-papumuhennos
Tämä maukkaan lisukkeen resepti on alunperin Keniasta. On makuasia paljonko vihanneksia muhennokseen käytät, mutta irio (kuten ruokaa Keniassa kutsutaan) sisältää aina maissia ja papuja. Keniassa tätä ruokaa syödään sekä pääruokana että lihan tai kalan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 keskikokoista perunaa
- 250 g pinaattia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- 250 g maissinjyviä
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pane perunat kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät. Pane kansi päälle ja keitä 10 minuuttia.
2. Hienonna pinaatti ja pane maissin ja kidneypapujen kanssa kattilaan. Keitä 5 minuutin ajan.
3. Kaada vesi kattilasta, mutta säästä se. Vuole nokare voita vihannesten joukkoon ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Soseuta vihannekset perunasurvimella ja sekoita. Jatka keitinvedellä, kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa