Jouluinen lipeäkala
Lipeäkala on mietona ja kevyenä kuin tauko kaiken muun jouluruoan keskellä. Osta mielellään valmista lipeäkalaa, sen valmistaminen itse on aika vaivalloista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1 annos
- 2 kg lipeäkalaa ilman nahkaa ja ruotoja
- 2 rkl voita
- 1 ½ rkl suolaa
Lisäksi tarvitset
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Anna lipeäkalan liota runsaassa kylmässä vedessä 1 vuorokausi (kaikesta lipeäkalasta tulee valkeampaa ja kiinteämpää näin). Kaada vesi pois. Esikuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Laita hyvin valutettu kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan tai kannelliselle vadille. Ripottele päälle suola (näin kala pysyy paremmin koossa). Peitä voidellulla foliolla ilmatiiviiksi paketiksi.
3. Laita kala uuniin 40-45 minuutiksi, kalan paksuudesta riippuen. Valmiina se on aivan valkoinen. Kaada varoen pois vuokaan muodostunut vesi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku