Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jouluinen lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lipeäkala on mietona ja kevyenä kuin tauko kaiken muun jouluruoan keskellä. Osta mielellään valmista lipeäkalaa, sen valmistaminen itse on aika vaivalloista.

1 annos

  • 2 kg lipeäkalaa ilman nahkaa ja ruotoja
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl suolaa

Lisäksi tarvitset

  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Anna lipeäkalan liota runsaassa kylmässä vedessä 1 vuorokausi (kaikesta lipeäkalasta tulee valkeampaa ja kiinteämpää näin). Kaada vesi pois. Esikuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Laita hyvin valutettu kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan tai kannelliselle vadille. Ripottele päälle suola (näin kala pysyy paremmin koossa). Peitä voidellulla foliolla ilmatiiviiksi paketiksi.

3. Laita kala uuniin 40-45 minuutiksi, kalan paksuudesta riippuen. Valmiina se on aivan valkoinen. Kaada varoen pois vuokaan muodostunut vesi.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala