Lipeäkalaa lisukkeineen
Keitetty lipeäkala vaatii maukkaan, pehmeän valkokastikkeen ja keitettyjä perunoita päästäkseen edukseen. Voisula, sinappi ja maustepippuri kruunaavat kokonaisuuden.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 2 kg lipeäkalaa
- suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- rouhittua maustepippuria
Valmistusohje
1. Anna lipeäkalan mielellään liota muutama tunti runsaassa kylmässä vedessä ennen valmistusta.
2. Valmista kala sitten pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen pienessä kattilassa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia, mausta suolalla ja ripauksella pippuria.
4. Ripottele kalalle maustepippuria, lisää hieman maustepippuria myös kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä