Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lipeäkalaa lisukkeineen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetty lipeäkala vaatii maukkaan, pehmeän valkokastikkeen ja keitettyjä perunoita päästäkseen edukseen. Voisula, sinappi ja maustepippuri kruunaavat kokonaisuuden.

Neljälle

  • n. 2 kg lipeäkalaa
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua maustepippuria

Valmistusohje

1. Anna lipeäkalan mielellään liota muutama tunti runsaassa kylmässä vedessä ennen valmistusta.

2. Valmista kala sitten pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen pienessä kattilassa, lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia, mausta suolalla ja ripauksella pippuria.

4. Ripottele kalalle maustepippuria, lisää hieman maustepippuria myös kastikkeeseen.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala