Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Liota lipeäkala vedessä ennen keittämistä. Liotusvettä tarvitset noin kolme kertaa kalan tilavuuden verran, yhtä pakettia kohden siis noin 3 litraa vettä, kahta pakettia kohden siis n. 6 litraa vettä.

Neljälle

  • 2 pakettia lipeäkalaa
  • 2 tl suolaa

Lisäksi

  • béchamelkastiketta
  • vihreitä herneitä
  • kirkastettua voita
  • sinappia
  • suolaa
  • rouhittua maustepippuria
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta liotetut kalat nahkapuoli alaspäin joko emaloituun tai ruostumattomaan kattilaan. Ripottele pinnalle suolaa ja kuumenna.

2. Alenna lämpöä ja keitä ilman vettä kannella peitettynä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Kaada pois kattilaan muodostunut vesi.

3. Tarjoile lipeäkala lisäkkeiden kera joulupöydässä.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala