Keitetty lipeäkala
Liota lipeäkala vedessä ennen keittämistä. Liotusvettä tarvitset noin kolme kertaa kalan tilavuuden verran, yhtä pakettia kohden siis noin 3 litraa vettä, kahta pakettia kohden siis n. 6 litraa vettä.
Neljälle
- 2 pakettia lipeäkalaa
- 2 tl suolaa
Lisäksi
- béchamelkastiketta
- vihreitä herneitä
- kirkastettua voita
- sinappia
- suolaa
- rouhittua maustepippuria
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Nosta liotetut kalat nahkapuoli alaspäin joko emaloituun tai ruostumattomaan kattilaan. Ripottele pinnalle suolaa ja kuumenna.
2. Alenna lämpöä ja keitä ilman vettä kannella peitettynä miedolla lämmöllä 20-25 minuuttia. Kaada pois kattilaan muodostunut vesi.
3. Tarjoile lipeäkala lisäkkeiden kera joulupöydässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku