Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Loimutettua järvilohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 700 g järvilohifilettä nahkoineen (tai jotakin muuta lohikalaa)
  • 2 dl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Peitä järvilohifilee merisuolalla ja anna marinoitua jääkaapissa noin 2,5 tunnin ajan.

Ota filee esiin ja pyyhi liika suola pois. Kiinnitä filee puiseen lautaan metallisilla tai puisilla vartailla tai piikeillä. On tärkeää tarkistaa, että tuli ei ole liian kuuma, kun kalaa aletaan paistaa. Lämpötila on sopiva, kun voit pitää kättä liekkien yläpuolella noin 15 sekunnin ajan.

Anna lohen paahtua noin 2,5 tuntia.

17.4.2008

Tuoreimmat aiheesta

Paahdettu lohi