1. Jos lipeäkalaa pitää vielä liottaa, laita se runsaaseen kylmään veteen. Jos haluat oikein kiinteää kalaa, voit pitää kalaa liossa jopa vuorokauden. Jos taas haluat pehmeämpää kalaa, liota sitä vain muutama tunti. Heitä vesi pois, kun alat valmistaa kalaa.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane hyvin valutettu kala voideltuun uunivuokaan. Sirota kalan pinnalle suolaa (joka saa aikaan sen, että kala pysyy paremmin koossa) ja peitä kala voidellulla alumiinifoliolla niin, että se on ilmatiiviissä paketissa. Pane kala uuniin 40-50 minuutiksi, riippuen kalan paksuudesta. Kalan pitää olla valkoinen ja pehmeä, kun se on valmis. Kaada varovasti pois vesi, joka on kertynyt vuokaan.
3. Valkokastike: Sulata voi kasarissa, ota se liedeltä ja sekoita joukkoon jauho ja nosta takaisin liedelle. Lisää maito vähitellen ja koko ajan sekoittaen, suolaa ja pippuroi. Anna kastikkeen kiehua hiljaa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Ole tarkkana, ettei se pala pohjaan. Tarjoile kastike lipeäkalan, keitettyjen perunoiden ja vihreiden herneiden kanssa. Pane pöytään myös rouhittua maustepippuria.