Lipeäkala mikroaaltouunissa
Lipeäkalaa pitää aina liottaa vedessä muutamasta tunnista vuorokauteen ennen keittämistä. Lipeäkala saa silloin kiinteämmän rakenteen ja mahdolliset lipeäjäämät myös poistuvat. Itse asiassa paras tapa keittää lipeäkala on tehdä se mikroaaltouunissa.
Neljälle
- 2 pakettia lipeäkala
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- bechamelkastiketta
- sinappia
- vihreitä herneitä
- rouhittua maustepippuria
Valmistusohje
1. Nosta liotettu kala tilavaan vuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa - kalasta tulee vähän kiinteämpää. Tai suolaa kypsennyksen jälkeen - kalasta tulee vähän pehmeämpää.
2. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla. Pane mikroon 6 minuutiksi täydellä teholla. Käännä vuokaa ja laita mikroon vielä 6 minuutiksi. Anna lämmön tasaantua.
3 Tarjoile kala bechamel(valko-)kastikkeen, sinapin ja vihreiden herneiden kanssa. Keitetyt perunat kuuluvat asiaan, samoin suomalaiseen lipeäkalaperinteeseen kuuluva maustepippurirouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku