Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa kypsennetty lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pakastettua lipeäkalaa ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Jos sulatat kalan jääkaapissa, se vie 2-5 vuorokautta, joten aloita ajoissa.

Neljälle

  • 2 pakettia pakastelipeäkalaa
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • sinappia
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Sulata kalat. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalat nahkapuoli alaspäin korkealaitaiseen uunivuokaan tai emaloituun uunipannuun. Ripota päälle suolaa. Peitä vuoka alumiinifoliolla.

2. Kypsytä uunissa 40-55 minuuttia. Kaada pois vuokaan muodostunut vesi.

3 Tarjoile sinapin ja vihreiden herneiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala