Uunissa kypsennetty lipeäkala
Julkaistu
Pakastettua lipeäkalaa ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Jos sulatat kalan jääkaapissa, se vie 2-5 vuorokautta, joten aloita ajoissa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 2 pakettia pakastelipeäkalaa
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- sinappia
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Sulata kalat. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kalat nahkapuoli alaspäin korkealaitaiseen uunivuokaan tai emaloituun uunipannuun. Ripota päälle suolaa. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
2. Kypsytä uunissa 40-55 minuuttia. Kaada pois vuokaan muodostunut vesi.
3 Tarjoile sinapin ja vihreiden herneiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku