Joulumakkarat kinkkuliemessä
Ota talteen kinkun keitin- tai paistoliemi, niin saat hyvän liemen joulumakkaroille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g joulumakkaraa
- 10 kokonaistia maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 sipuli
- 1 l kinkkulientä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele makkara ja nosta laajaan kattilaan.
2. Kaada päälle kinkkulientä niin, että makkara peittyy. Lisää sipuli ja mausteet. Kuumenna vähitellen kiehuvaksi miedolla lämmöllä.
3. Hauduta alhaisella lämmöllä 30-40 minuuttia. Veden lämpö ei saisi nousta yli 90 asteen, muuten makkarat halkeavat. Nosta makkarat liemestä ja keitä lientä hieman kokoon. Käytä lientä leivän kastamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"