Glögissä keitetyt kylkiluurivit

Tässä on oivaa joulunajan tarjottavaa: keitä kylkirivit etukäteen, niin tarjoilupäivän puuhat helpottuvat. Ja kun keität ne glögissä, saat vielä ylimääräistä jouluntuntua. Lisäkeruokana tämä annos riittää kahdeksalle, pääruokana neljälle.

Neljälle

  • 2 kg lihaisia siankylkiluita
  • 3 dl glögiä
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 3 dl vettä
  • 1 iso pala inkivääriä, 50 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • keitettyjä perunoita
  • omenasosetta

Valmistusohje

1. Kiehauta glögi, soija, vesi ja kuorittu, viipaloitu inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Laita lihat liemeen, kuumenna taas kiehuvaksi ja kuori vaahto. Keittele hiljalleen 1 1/4 - 1 ½ tuntia, kunnes liha tuntuu murealta ja alkaa irrota luista.

2. Siivilöi keitinliemi ja jäähdytä. Kuori rasva ja kaada liemi uudelleen kylkirivien päälle. Lämmitä ennen tarjoilua. Mausta mustapippurilla myllystä ja suolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!