Tuliset cajunravut
Resepti on mitoitettu isoille rapujuhlille tai runsaaseen noutopöytään. Voit myös kietoa muutaman ravun yhdessä perunan ja maissinpalan kanssa palaan sanomalehteä. Näin jokainen vieras saa oman pakettinsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
10 annosta
- 5 kg rapuja
- 500 g perunaa
- 2-3 maissintähkää
- 600 g sipulia kuorineen
- 2 sitruunaa
- 1 kokonainen halkaistu valkosipuli
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1½ tl cajunmaustetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl cayennepipuuria
- 1 tl valkopippuria
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- 10-12 litraa vettä
Valmistusohje
1. Jos ravut on keitetty ja maustettu tillillä, huuhdo ne puolellisesti ja anna liota kylmässä vedessä hetken ennen lämmittämistä. Kiehauta runsaasti vettä isossa kattilassa, lisää kaikki mausteet.
2. Harjaa perunat huolella, leikkaa maissintähkät kolmeksi palaksi ja halkaise sitruunat. Lisää perunat pataan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää maissi, sipulit, sitruunat ja valkosipuli ja anna kiehua 15-20 minuuttia eli kunnes peruna ja maissit ovat kypsiä.
3. Lisää ravut. Ruoka on valmista, kun ravut ovat lämmenneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku