Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuliset cajunravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti on mitoitettu isoille rapujuhlille tai runsaaseen noutopöytään. Voit myös kietoa muutaman ravun yhdessä perunan ja maissinpalan kanssa palaan sanomalehteä. Näin jokainen vieras saa oman pakettinsa.

10 annosta

  • 5 kg rapuja
  • 500 g perunaa
  • 2-3 maissintähkää
  • 600 g sipulia kuorineen
  • 2 sitruunaa
  • 1 kokonainen halkaistu valkosipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1½ tl cajunmaustetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl cayennepipuuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • 10-12 litraa vettä

Valmistusohje

1. Jos ravut on keitetty ja maustettu tillillä, huuhdo ne puolellisesti ja anna liota kylmässä vedessä hetken ennen lämmittämistä. Kiehauta runsaasti vettä isossa kattilassa, lisää kaikki mausteet.

2. Harjaa perunat huolella, leikkaa maissintähkät kolmeksi palaksi ja halkaise sitruunat. Lisää perunat pataan ja anna kiehua 10 minuuttia. Lisää maissi, sipulit, sitruunat ja valkosipuli ja anna kiehua 15-20 minuuttia eli kunnes peruna ja maissit ovat kypsiä.

3. Lisää ravut. Ruoka on valmista, kun ravut ovat lämmenneet.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut