Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipuligraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ensin silakkafileiden pitää marinoitua liemessä 12 tuntia, sitten vielä maustua kastikkeessa. Pienellä suunnittelulla saat ihanan ruokalajin alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Valkosipulikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl majoneesia
  • 1 nippu tilliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.

2. Valkosipulikastike: Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli. Hienonna rakuuna ja sekoita mukaan.

3. Kääntele silakkafileet varovaisesti marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala