Valkosipuligraavatut silakat
Ensin silakkafileiden pitää marinoitua liemessä 12 tuntia, sitten vielä maustua kastikkeessa. Pienellä suunnittelulla saat ihanan ruokalajin alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Valkosipulikastike
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 1 nippu tilliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.
2. Valkosipulikastike: Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli. Hienonna rakuuna ja sekoita mukaan.
3. Kääntele silakkafileet varovaisesti marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa