Kirkasgraavatut silakat
Silakka on kirkasgraavattunakin sovelias niin pääruoaksi, alkupalaksi kuin noutopöydän lajiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1 kg silakoita
Liemi
- 2,5 dl vettä
- 1 dl etikkaa, 12 %
- 1 rkl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
Marinadi
- 1 sipuli
- 1 dl viinietikkaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 tl valkopippurimurskaa
- 1 tl mustapippurimurskaa
- 1 tl rosépippurimurska
- 1 laakerinlehti
Valmistusohje
1. Perkaa silakat ja poista päät sekä sisälmykset. Sekoita kaikki liemen ainekset yhteen, laita silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia.
2. Tarkista, että kalat ovat valkoisia ja kiinteitä kauttaaltaan. Nosta kalat liemestä ja valuta ne hyvin.
3. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murenna laakerinlehti. Sekoita keskenään sipuli, viinietikka, öljy, vesi, sokeri, suola, rouhitut pippurit ja laakerinlehti. Laita valutetut silakat kulhoon ja kaada niiden päälle marinadi, jonka pitää peittää kalat. Pane maustumaan kylmään yli yön.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka