Joulutortut vohveliraudalla valmistuvat näin:
- Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kauli voitaikinalevyjä hiukan isommaksi.
- Laita kolme nokaretta luumuhilloa molempien levyjen pitkille sivuille, ei kuitenkaan aivan reunaan.
- Kasta sormi veteen ja pyyhkäise levyn reunat, näin ne tarttuvat paremmin toisiinsa.
- Taita levy pitkittäin puoliksi. Paina kerrokset yhteen ensin hillon ympäriltä ja sitten reunoista. Yritä puristaa ilmat pois hillon ympäriltä, niin siihen ei jää ilmakuplaa.
- Leikkaa levy kolmeen osaan ja painele reunat sormella tai haarukalla tiiviisti yhteen.
- Kuumenna vohvelirauta. Nosta tortut yksi kerrallaan vohveliraudalle. Paista torttua 4–5 minuuttia, tarkka aika riippuu vohvelirautasi tehosta. Syö heti.