Juhlavat riisipallot
Tässä hieman toisenlainen juhlaruokien lisuke. Voit tehdä riisipalloja myös keitetystä kylmästä riisistä - hyvä ja maukas tapa käyttää ylijäämiä.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 annosta riisiä
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl silputtua paprikaa
- suolaa ja pippuria
Leivittämiseen
- 1 kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
2. Sekoita keskenään kananmuna ja riisi. Kuullota paprika ja sekoita paprikasilppu riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele riisiseoksesta pikku palloja. Pyörittele palloja ensin kananmunassa, sitten jauhoissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
3. Lämmitä friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa riisipallot muutama kerrallaan ja nosta ne sitten valumaan talouspaperin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku