Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juhlavat riisipallot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä hieman toisenlainen juhlaruokien lisuke. Voit tehdä riisipalloja myös keitetystä kylmästä riisistä - hyvä ja maukas tapa käyttää ylijäämiä.

4 annosta

  • 4 annosta riisiä
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl silputtua paprikaa
  • suolaa ja pippuria

Leivittämiseen

  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

2. Sekoita keskenään kananmuna ja riisi. Kuullota paprika ja sekoita paprikasilppu riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele riisiseoksesta pikku palloja. Pyörittele palloja ensin kananmunassa, sitten jauhoissa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

3. Lämmitä friteerausöljy 160 asteeseen. Friteeraa riisipallot muutama kerrallaan ja nosta ne sitten valumaan talouspaperin päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Riisi