1. Pese riisiä vähintään 3-4 kertaa kunnes kaikki tärkkelys on huuhdottu pois ja vesi on täysin kirkasta. Peitä riisi vedellä, lisää 1 rkl suolaa ja anna riisin levätä vähintään 30 minuuttia. Kuori samalla perunat, viipaloi ne ja laita kylmään veteen. Huuhdo sitten riisi ja siivilöi. Kuumenna 3-4 litraa vettä kiehuvaksi, lisää 1 tl suolaa, 1 rkl öljyä ja sitruunamehu.
2. Lisää varoen riisi kiehuvaan veteen ja keitä kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia. Sekoittele välillä etteivät riisinjyvät tartu toisiinsa kiinni. Huuhdo riisi juoksevan kylmän veden alla, sekoita haarukalla, jotta saat pois lopunkin tärkkelyksen. Lisää ½-1 tl suolaa ja sekoita haarukalla. Pese kattila ja kuivaa hyvin, kuumenna siinä 3 rkl öljyä ja ¼ tl kurkumaa.
3. Paista perunaviipaleet kullanruskeiksi pannussa ja laita ne kattilaan. Lisää riisi perunaviipaleiden päälle ja muodosta kattilaan ”vuori”. Kaada päälle 1 rkl öljyä ja 2 dl vettä, tiivistä paketti laittamalla taitellun keittiöpyyhkeen kattilan ja kannen väliin. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Laita riisi isolle tarjoiluvadille ja koristele perunaviipaleilla riisinkeittokattilasta.