Juustopallot
Julkaistu
Ainekset
- 1 keskikokoinen sipuli kuorittuna ja pienennettynä
- 3 dl keitettyä kylmää jasmiiniriisiä
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl edam-raastetta
- 2 dl cheddar-raastetta
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa
- pippuria
- ripaus juustokuminaa
- korppujauhoja levitykseen
- 2 l öljyä friteeraukseen
- limen lohkoja tarjoiluun
Valmistusohje
Kuullota sipuli pienessä tilkassa öljyä ja sekoita riisiin. Riisiin menevät myös muut juustot, korppujauhot sekä kananmuna ja mausteet. Anna levähtää hetki jääkaapissa.
Muotoile massasta märillä sormilla halkaisijaltaan noin kolmen senttimetrin pyöryköitä ja kierittele niitä korppujauhoissa. Friteeraa 190-asteisessa öljyssä, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Jos asut yksiössä ilman liesituuletinta, kannattaa naapurisovun vuoksi hoitaa friteeraus kaverin luona!
Tarjoile limelohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi