Juustopallot
Ainekset
- 1 keskikokoinen sipuli kuorittuna ja pienennettynä
- 3 dl keitettyä kylmää jasmiiniriisiä
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl edam-raastetta
- 2 dl cheddar-raastetta
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa
- pippuria
- ripaus juustokuminaa
- korppujauhoja levitykseen
- 2 l öljyä friteeraukseen
- limen lohkoja tarjoiluun
Valmistusohje
Kuullota sipuli pienessä tilkassa öljyä ja sekoita riisiin. Riisiin menevät myös muut juustot, korppujauhot sekä kananmuna ja mausteet. Anna levähtää hetki jääkaapissa.
Muotoile massasta märillä sormilla halkaisijaltaan noin kolmen senttimetrin pyöryköitä ja kierittele niitä korppujauhoissa. Friteeraa 190-asteisessa öljyssä, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Jos asut yksiössä ilman liesituuletinta, kannattaa naapurisovun vuoksi hoitaa friteeraus kaverin luona!
Tarjoile limelohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku