Perunakroketit
Perunakroketteja varten tarvitset kiinteää perunasosetta. Voit mainiosti tehdä kroketteja myös aterialta ylijääneestä soseesta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kg perunaa
- 50 g voita
- 1 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- (jauhettua muskottipähkinää)
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta. Lisää joukkoon voita, suolaa ja pippuria ja halutessasi myös ripaus raastettua muskottipähkinää. Kaada joukkoon maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Soseen koostumuksen tulee olla kiinteä. Anna soseen jäähtyä.
2. Vatkaa kaksi kananmunaa ja sekoita ne jäähtyneeseen perunasoseeseen. Muotoile pitkänomaisia kroketteja, pyörittele ne ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja viimeksi korppujauhossa.
3. Friteeraa kroketteja kuumassa (190 asteisessa) öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta ne talouspaperille valumaan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku