Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisi-linssipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän riisi-linssipadan resepti on kotoisin Egyptistä. Älä pidä kiirettä paistaessasi sipulia, vaan paista se hitaasti oliiviöljyssä. Pata sopii mainiosti lähes minkä kanssa tahansa tarjoiltavaksi.

Neljälle

  • 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 ½ dl vihreitä linssejä
  • 3 keltasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Lisää sipulit, sekoita ja alenna lämpöä. Anna sipulin paistua hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes se on täysin pehmeää, sekoittele muutaman kerran.

2. Keitä ensin riisi ja linssit omissa kattiloissaan, riisiä 10 minuuttia ja linssejä 15 minuuttia. Yhdistä ne sitten samaan pataan, kaada päälle lisää vettä ja keitä 10-15 minuuttia kunnes molemmat ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää paistettu sipuli.

Tuoreimmat aiheesta

Riisi