Riisipallot ylijääneestä riisistä

Aterialta ylijäänyt riisi muuttuu uudeksi ruokalajiksi: ihaniksi pallukoiksi.

4 hengelle

  • 400 g ylijäänyttä risottoa (jos valmista risottoa ei ole saatavilla, keitä riisiä ja lisää siihen reilusti parmesaanijuustoa ja tomaattipyreetä)
  • 80 g mozzarellaa kuutioina
  • 1 muna
  • 2,5 dl korppujauhoja
  • 475 ml neitsytoliiviöljyä

Valmistusohje

- Tee risotosta palloja, joiden halkaisija on noin kuusi senttimetriä. Tee pallon keskelle painauma ja laita sinne muutama kuutio mozzarellaa eli sulje mozzarella pallon sisälle.

- Dippaa riisipallot raa’assa kananmunassa ja pyöritä leivänmuruissa.

- Kuumenna syvässä kastikekattilassa oliiviöljy ja aseta öljyn kuumettua riisipallot varovasti kattilaan.

- Varmista että öljy on kuumaa, muuten riisipalloista tulee todella painavia.

- Paista palloja muutama minuutti joka puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Aseta pallot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pinnasta pois. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!