Koko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon

Koko Suomi leipoo: Kermaliköörileivos Dijon

Koko Suomi leipoo -ohjelman yhdeksännessä jaksossa kilpailijat leipovat tuulihattuja.

Kuoritaikina

  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl vettä
  • 90 g voita
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 2 dl vispikerma
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl kermalikööriä
  • 100 g maitosuklaa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl vesi

Valmistusohje

TÄYTE: Valmista täyte paistamisen aikana. Sulata maitosuklaa ja sekoita se jäähtyneenä mascarponen ja kermaliköörin joukkoon. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään varovasti nuolijalla.

MARENKI: Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on huoneenlämpöistä.

LOPUKSI: Täytä jäähtyneet leivokset tyllan avulla leivoksen alapuolelta. Täyttämisen jälkeen pursota marenki leivosten päälle ja kaasupolttimella ruskista kaunis pinta.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.