Kuori perunat pienellä keittiöveitsellä hyvin paksusti, että saat perunasta noin kolme milliä paksuja, laastarin kokoisia kuorilastuja. Kuoritut perunat voi laittaa kulhossa jääkaappiin kylmällä vedellä peitettyinä ja käyttää seuraavana päivänä vaikka sosekeitossa. Levitä kuoret uunipellille leivinpaperille ja pirskottele öljyä päälle. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paahda perunankuoria 10 minuuttia.
Nosta pelti uunista, säädä lämpötila 250 asteeseen ja kääntele kuoria. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda, kunnes kuoret ovat rapeita ja tumman kullan värisiä. Tätä vaihetta kannattaa odottaa uuninluukun äärellä, kuoret saattavat palaa nopeasti! Suolaa valmiit perunankuoret ja tarjoa dipin kanssa. Voit valmistaa kuoret myös edellisen aterian uuniperunoiden ylijääneistä kuorista, silloin riittää suikalointi lastuiksi ja paahtaminen 250 asteessa.
