1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Miksaa koneella basilika ja siemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Ota massa sekoittimesta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi joukkoon ja mausta suolalla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori porkkana, perunat ja retikka ja leikkaa paloiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää juurekset. Keitä 10 minuuttia. Nosta juurekset liemestä ja pidä lämpiminä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Voitele grillipannu öljyllä ja grillaa fileitä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja kiehauta liemi. Nosta juures- ja tomaattikuutiot lämpimille syville lautasille ja kaada kuumaa lientä niiden päälle. Aseta päällimmäiseksi grillatut fileet, tipauta pestonokare fileille ja koristele basilikanlehdillä.