Foliossa paistettua maksaa
Jos rakastat maksaa, sinun on kokeiltava tätä reseptiä. Maksasta tulee maukkainta, jos se valmistetaan aika isona palana, joten kutsu monta ihmistä pöytään. Resepti on kuudelle. Tarjoile lehtipinaatin ja keitettyjen perunoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 ½ kg nuoren naudan maksaa
- 150 g herkkusieniä
- 2 ohutta siivua kevyesti savustettua kinkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 keltasipuli
- 1 pieni nippu tuoretta basilikaa
- 3 dl kanalientä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- lehtipinaattia ja keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista herkkusienet. Hienonna ne sekä basilika ja kinkku erittäin pieneksi.
2. Sulata 1 rkl voita kattilassa. Paista sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää herkkusienet ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää 1 dl lientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Ota kattila liedeltä ja lisää basilika ja kinkku. Anna seoksen jäähtyä hieman. Ruskista maksa kevyesti joka puolelta 1 rkl:ssa voita ja nosta pannulta.
3. Laita kaksi isoa foliopalaa ristiin. Levitä puolet herkkusieniseoksesta keskelle. Aseta maksa päälle ja levitä loput seoksesta sen päälle. Tee foliosta tiukka paketti ja laita se uuninkestävään vuokaan. Laita vuoka uuniin ja paista 50 minuuttia tai hieman lyhyemmän ajan, jos haluat, että maksa on sisältä hieman vaaleanpunainen.
4. Leikkaa folio auki vuoassa niin, että liemi ja herkkusieniseos jäävät vuokaan. Nosta maksa pois ja kaada liemi ja herkkusieniseos kattilaan. Lisää 2 dl lientä, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi maksa erittäin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile herkkusieniseoksen kera.
VINKKI: Jos maksaa jää päivälliseltä yli, nauti siivuista leivän päällä! Ainakin jos pidät maksapasteijasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku