Riistakäristyspannu kantarellien kera
Peuran-, hirven- tai poronkäristys on erinomaista tähän riistapannuun, jota täydentää parmesaanilla maustettu perunamuusi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 240 pakastettua käristyslihaa
- 1 sipuli
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kermaa
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 l tuoreita kantarelleja
- 1 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita
- 1 oksa tuoretta timjamia
Perunasose
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- parmesaania
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori perunat, lohko ja keitä pehmeiksi vedessä. Survo perunat ja sekoita joukkoon voi, suola ja pippuri. Ohenna kuumalla maidolla pikkuhiljaa samalla kun vatkaat sosetta. Kun muusi on sopivan paksuista ja kuohkeaa, se on valmista. Pidä lämpimänä tarjoiluun.
2. Puhdista ja perkaa kantarellit ja pane ne kylmään paistinpannuun. Lisää lämpöä ja anna niiden hikoilla kohtalaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Nostoa lämpöä ja lisää voi pannulle ja paista kantarellit. Nosta pannulta ja siirrä sivuun.
3. Anna käristyslihojen sulaa puolittain ja suikaloi ne. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulihake voissa ja nosta sitten pannulta. Paista vuorostaan voissa käristyslihat, lisää vähän kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa. Sirottele päälle jauhoa ja sekoita. Pane sipulisilppu takaisin pannulle, lisää kantarellit ja kaada kerma päälle. Anna porista 5 minuuttia ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Koristele timjamilla ja puolukoilla. Tarjoile muusin kanssa. Höylää perunasoseen pinnalle parmesaanilastuja ennen kuin tuot sen pöytään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka