Raakaperunaletut pekonin ja sienten seurassa

Pekoni ja puolukat ovat perinteisiä lisäkkeitä raakaperunalettujen kanssa. Tuoreet sienet, mielellään kantarellit tai suppilovahverot sopivat seuraan myös täydellisesti. Raakaperunaletut pitää nauttia vastapaistettuina, muuten ne menettävät rapeutensa. Tässäkin tapauksessa: anna vieraiden odottaa ruokaa, ei päinvastoin.

Neljälle

  • 8 keskisuurta perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 400 g tuoreita sieniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 8-12 viipaletta pekonia

Tarjoiluun

  • 1 punasipuli
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua punasipuli tarjoilua varten. Perkaa ja puhdista sienet ja paloittele ne tasakokoisiksi. Paista sieniä muutama minuutti kovalla lämmöllä ruskistetussa voissa ja kääntele joukkoon suola ja pippuri. Paista pekoni rapeaksi keskilämmöllä. Pidä pekoni ja sienet lämpiminä.

2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti – monitoimikoneella tosi nopeasti – ja sekoita suola raasteeseen.

3. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi keskilämpöisellä pannulla. Lusikoi 1/4 perunaraasteesta pannulle ja taputtele lastalla letuksi. Paista 3 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että perunalettu on kullanruskea ja rapea. Tee kolme muuta perunalettua samalla tavalla. Pidä lettuja lämpiminä, kunnes viimeinenkin on paistettu, esimerkiksi miedossa lämmössä uunissa, uuninluukku raollaan. Tarjoile raakaperunaletut sienten, pekonin, punasipulisilpun ja puolukkasurvoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!