1. Kuori ja silppua punasipuli tarjoilua varten. Perkaa ja puhdista sienet ja paloittele ne tasakokoisiksi. Paista sieniä muutama minuutti kovalla lämmöllä ruskistetussa voissa ja kääntele joukkoon suola ja pippuri. Paista pekoni rapeaksi keskilämmöllä. Pidä pekoni ja sienet lämpiminä.
2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti – monitoimikoneella tosi nopeasti – ja sekoita suola raasteeseen.
3. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi keskilämpöisellä pannulla. Lusikoi 1/4 perunaraasteesta pannulle ja taputtele lastalla letuksi. Paista 3 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että perunalettu on kullanruskea ja rapea. Tee kolme muuta perunalettua samalla tavalla. Pidä lettuja lämpiminä, kunnes viimeinenkin on paistettu, esimerkiksi miedossa lämmössä uunissa, uuninluukku raollaan. Tarjoile raakaperunaletut sienten, pekonin, punasipulisilpun ja puolukkasurvoksen kanssa.