Sienirulla
Tähän herkulliseen alkuruokaan voi käyttää mitä tahansa sieniä, itsepoimittuja tai kaupasta ostettuja. Tulinen piparjuurikastike maistuu hyvältä sen kanssa.
Neljälle
- 4 palaa pehmeää ohutleipää
- pöytämargariinia
- 250 g tuoreita sieniä
- ½ keltasipuli
- 1 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl sinappia
- ½ tl paprikajauhetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Kastike
- 2 rkl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 1 tl sinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2-4 tl tuoretta, raastettua piparjuurta
Tarjoiluun
- friseesalaattia
- ½ punasipuli
- ½ tomaatti
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sienet. Laita sienihake kylmään paistinpannuun ja napsauta levy päälle. Anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannuun. Paista hetki ja lisää sipuli. Paista kunnes sipuli on kauniin väristä. Purista mukaan valkosipuli, lisää sinappi ja mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
3. Levitä margariinia leiville. Levitä sieniseos päälle ja kääri tiukoiksi rulliksi. Leikkaa rullat viistosti terävällä veitsellä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Lohko tomaatti ohuesti. Asettele salaattia neljälle lautaselle, laita päälle sipulia ja tomaattia. Aseta sienirullat päälle ja koristele timjamilla. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"