Ranskalainen perunagratiini
Tämä ranskalainen perunagratiini on todella maukas lihan lisukkeena, tai omana kasvisruokalajinaan. Jos haluat säästää aikaa, keitä perunaviipaleet kermamaidossa ennen kuin laitat ne vuokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 ½ dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi peruna 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta viipaleet vedestä ja kuivata talouspaperilla.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunaviipaleet kerroksittain suolan ja vastajauhetun pippurin kera, laita päälle voinokareita. Kuumenna kermamaito (tai kerma) ja kaada perunoiden päälle niin että ne lähes peittyvät.
3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä, kerma on imeytynyt ja pinta on kullankeltainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku