Ranskalainen perunagratiini
Tämä ranskalainen perunagratiini on todella maukas lihan lisukkeena, tai omana kasvisruokalajinaan. Jos haluat säästää aikaa, keitä perunaviipaleet kermamaidossa ennen kuin laitat ne vuokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 ½ dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi peruna 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta viipaleet vedestä ja kuivata talouspaperilla.
2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunaviipaleet kerroksittain suolan ja vastajauhetun pippurin kera, laita päälle voinokareita. Kuumenna kermamaito (tai kerma) ja kaada perunoiden päälle niin että ne lähes peittyvät.
3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä, kerma on imeytynyt ja pinta on kullankeltainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi