Ranskalainen perunagratiini

Tämä ranskalainen perunagratiini on todella maukas lihan lisukkeena, tai omana kasvisruokalajinaan. Jos haluat säästää aikaa, keitä perunaviipaleet kermamaidossa ennen kuin laitat ne vuokaan.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Esikuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja viipaloi peruna 1-3 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen 10 minuutiksi. Nosta viipaleet vedestä ja kuivata talouspaperilla.

2. Voitele uuninkestävä vuoka. Lado perunaviipaleet kerroksittain suolan ja vastajauhetun pippurin kera, laita päälle voinokareita. Kuumenna kermamaito (tai kerma) ja kaada perunoiden päälle niin että ne lähes peittyvät.

3. Paista uunin keskitasolla 60-75 minuuttia kunnes perunat ovat pehmeitä, kerma on imeytynyt ja pinta on kullankeltainen.

Parhaat ruokaohjelmat