Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalainen kinkku-juustopiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maailmankuulu, Ranskasta kotoisin oleva piirakka on ihana lounas tai kevyt päivällisruoka.

Ainekset

  • Kuudelle

Taikina

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 125 g savustettua, kevyttä siankylkeä
  • 3 dl emmentaljuustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa voi paloiksi ja työstä voi, jauhot ja suola taikinaksi, työstä nopeasti vesi taikinaan käsillä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi liha ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä, laita kuutiot piiraspohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.

3. Vatkaa munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka