Ranskalainen kinkku-juustopiirakka

Tämä maailmankuulu, Ranskasta kotoisin oleva piirakka on ihana lounas tai kevyt päivällisruoka.

Ainekset

  • Kuudelle

Taikina

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 125 g savustettua, kevyttä siankylkeä
  • 3 dl emmentaljuustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ maustemitta jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa voi paloiksi ja työstä voi, jauhot ja suola taikinaksi, työstä nopeasti vesi taikinaan käsillä. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja anna seistä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi liha ja ruskista kevyesti. Anna jäähtyä, laita kuutiot piiraspohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.

3. Vatkaa munat, kerma ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.