Tämä on yksi Sveitsin kansallisruoista ja aivan lyömätön, kun tulee ulkoilemasta. Fondueta voi tarjota alkuruokana tai jopa kevyen aterian jälkeen juustotarjottimen sijaan.

Neljälle

  • 600 g kypsytettyä juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl maizenaa
  • 1-2 rkl kirsch-viinaa
  • 1 vaalea maalaisleipä

Lisäksi

  • cornichons (pieniä maustekurkkuja)
  • ilmakuivattua kinkkua jne.

Valmistusohje

1. Raasta juusto karkeasti. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä. Kiehauta viini ja sekoita siihen juustoraaste. Kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes massa on sileää.

2. Sekoita maizena kirschiin ja sekoita edelleen juustoliemeen. Pidä fondue kuumana, mutta ei kiehuvana, pöydässä olevalla (yleensä pataan kuuluvalla) lämpötelineellä.

3. Leikkaa leipä kuutioiksi ja kasta pitkävartisella haarukalla leipäpaloja juustosulaan. Pöydässä voi olla vadilla tarjolla pieniä suolaisia herkkuja, joita jokainen voi poimia lautaselleen.

Tuoreimmat aiheesta

Fondue