Suklaafondue

Suklaafondue on ihana jälkiruoka talven illanistujaisiin. Dippaa suklaasen marjoja, hedelmiä tai helppotekoisia lehtitaikinatikkuja. Tästä reseptistä löytyvät ohjeet sekä tumman että vaalean suklaan ystäville.

Valkosuklaafondue

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kermaa (15%)
  • 2 cl kirsikkalikööriä
  • tuoretta ananasta
  • omenaa

Tumma suklaafondue

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl laktoositonta kermaa (15%)
  • 2 cl konjakkia
  • päärynöitä
  • persikoita
  • mansikoita

Lehtitaikinatikut

  • 1 pkt lehtitaikinaa
  • sokeria

Valmistusohje

Paloittele valkosuklaa fonduepataan (tai kattilaan) ja kaada kirsikkalikööri sen päälle. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sytytä tuikku fonduepadan alle ja anna suklaan sulaa hiljalleen kerman joukkoon. Muista sekoittaa välillä. Tarjoa lisäkkeenä hedelmiä.

Kuumenna kerma kattilassa ja mausta se konjakilla. Pilko suklaa fonduepataan ja kaada kiehuva kerma päälle. Sytytä padan alle tuikku ja tarjoa fondue pilkottujen hedelmien kera.

Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa niistä noin sentin levyisiä tikkuja. Pyöräytä tikut sokerissa, kierrä korkkiruuville ja paista kypsiksi uunissa noin kymmenen minuuttia 225 asteessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!