Grillattua polentaa
Polentanyytit ovat pieniä maissinyyttejä. Ne keitetään kiinteäksi puuroksi, jonka annetaan jähmettyä. Tähän menee noin tunti, ja sen jälkeen polentan voi leikata paloiksi. Palat voi grillata ulkogrillillä tai grillipannussa, tai vaikkapa paistaa paistinpannussa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 litra kasvislientä
- 4 dl polentaryynejä
- 1 dl parmesaanijuustoa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- wokkivihanneksia
Valmistusohje
1. Kiehauta kasvisliemi. Kaada polentaryynit liemeen voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkausta, kunnes koostumus on aivan tasainen. Keitä puuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
2. Siirrä kattila levyltä ja sekoita raastettu juusto puuroon. Mausta polenta reilusti suolalla ja pippurilla. Kaada polenta vedellä huuhdotulle vadille tai vuokaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
3. Nosta polenta vadilta ja leikkaa se kauniiksi paloiksi. Grillaa tai paista paloja muutaman minuutin kummaltakin puolelta. Tarjoile lisänä wokkivihanneksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku