Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillattua polentaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polentanyytit ovat pieniä maissinyyttejä. Ne keitetään kiinteäksi puuroksi, jonka annetaan jähmettyä. Tähän menee noin tunti, ja sen jälkeen polentan voi leikata paloiksi. Palat voi grillata ulkogrillillä tai grillipannussa, tai vaikkapa paistaa paistinpannussa.

4 annosta

  • 1 litra kasvislientä
  • 4 dl polentaryynejä
  • 1 dl parmesaanijuustoa
  • suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

  • wokkivihanneksia

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi. Kaada polentaryynit liemeen voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkausta, kunnes koostumus on aivan tasainen. Keitä puuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Siirrä kattila levyltä ja sekoita raastettu juusto puuroon. Mausta polenta reilusti suolalla ja pippurilla. Kaada polenta vedellä huuhdotulle vadille tai vuokaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

3. Nosta polenta vadilta ja leikkaa se kauniiksi paloiksi. Grillaa tai paista paloja muutaman minuutin kummaltakin puolelta. Tarjoile lisänä wokkivihanneksia.

Tuoreimmat aiheesta

Polenta