Kolmen juuston fondue
Sekoita mielellään erilaisia kypsytettyjä juustoja. ellei sinulla ole kirschiä kotona, voit käyttää vodkaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4-6 hengelle
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl gruyèreraastetta
- 5 dl emmentalraastetta
- 5 dl vacherinraastetta
- 2 dl kirsch-likööriä
- muskottia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Hiero fonduepata puolitetulla valkosipulinkynnellä. Kaada viini pataan ja kuumenna. Sekoita joukkoon juustoraasteet vähän kerrallaan, niin että ne sulavat. Mausta ja lisää kirsch viimeisenä.
2. Pidä pata koko ajan kiehumapisteessä alustan lämmittimellä ja dippaa juustosulaan vaaleata maalaisleipää. Valkoviini ruokajuomana kuuluu asiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"