Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolmen juuston fondue

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sekoita mielellään erilaisia kypsytettyjä juustoja. ellei sinulla ole kirschiä kotona, voit käyttää vodkaa.

4-6 hengelle

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl gruyèreraastetta
  • 5 dl emmentalraastetta
  • 5 dl vacherinraastetta
  • 2 dl kirsch-likööriä
  • muskottia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Hiero fonduepata puolitetulla valkosipulinkynnellä. Kaada viini pataan ja kuumenna. Sekoita joukkoon juustoraasteet vähän kerrallaan, niin että ne sulavat. Mausta ja lisää kirsch viimeisenä.

2. Pidä pata koko ajan kiehumapisteessä alustan lämmittimellä ja dippaa juustosulaan vaaleata maalaisleipää. Valkoviini ruokajuomana kuuluu asiaan.

Tuoreimmat aiheesta

Fondue