Juustogratinoitu vihannesvoileipä

Lämmin voileipä vihrein päällystein saa lisämakua aurinkokuivatuista tomaateista ja rapeat vesikastanjat antavat mukavaa purutuntumaa. Tarjoile välipalana, pikkulounaana tai iltapalana olutlasillisen kanssa.

Neljälle

  • 4 reilua viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • leivänlevitettä
  • 500 g tuoretta pinaattia tai mangoldinlehtiä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 palaa aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ purkkia vesikastanjoita
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Revi pinaatinlehdet pienemmiksi ja leikkaa pois paksut lehtiruodit. Kuullota pinaatti voissa, suolaa ja pippuroi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja viipaloi vesikastanjat.

2. Voitele leipäviipaleet voilla tai levitteellä. Jaa pinaatti leiville, samoin tomaatti- ja vesikastanjaviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste.

3. Gratinoi voileipiä noin 6 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniinvärisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.