Bruschetta ja tomaatti-avokadotahna

Tämä on kevyt kesäinen alkuruoka, jonka voi tehdä grillin ääressä, tai sitten muistella keskitalvella kesäisiä hetkiä ja käyttää grillipannua tai uunin grillivastuksia. Aito italialainen bruschetta on vain grillattua leipää pelkästään tomaatin kanssa. Tähän olemme hieman lisänneet makukirjoa.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 4 tomaattia
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 2 avokadoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Tomaattien pitää olla huoneenlämpöisiä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita paprika ja poista siemenet. Paahda paprikanpuolikkaita uunissa kuoripuoli ylöspäin 15 minuuttia. Pane puolikkaat muovipussiin jääpalojen kanssa. Voit vähän ajan kuluttua vetää paprikasta kuoren irti. Leikkaa pieniksi palasiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa suikaleiksi.

2. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa pieneksi. Halkaise avokadot, poista siemenet, koverra malto kuorista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään paprika, avokadot, tomaatit ja öljy ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Suolaa ja pippuroi.

3. Paahda tai grillaa leipäviipaleet. Levitä tomaatti-avokadotahna heti leiville ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!