Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Possunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tyylikkäät pienet leivokset on nopeaa tehdä. Latva-artisokanpohjat sienimuhennoksen kanssa paahtoleivällä on myös oivaa iltapalaa.

Kuudelle

  • 1 kg porsaan sisäfileetä
  • suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 200 g herkkusienimuhennosta
  • 2 rkl kermaa tai portviiniä
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puhdista filee, leikkaa se noin 5 sentin paloiksi. Aseta ne leikkuupinta ylöspäin ja litistä ne pihveiksi. Mausta ja paista ne kypsiksi voissa pannulla.

2. Lämmitä herkkusienimuhennos ja sekoita siihen tilkka kermaa tai portviiniä.

3. Aseta pikkupihvit uunivadille. Jaa jokaiselle pihville artisokanpohja, lusikoi päälle sienimuhennosta ja ripota pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunissa, kunnes juusto sulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka