Possunfilee-artisokkaleivokset ja sienimuhennos

Tyylikkäät pienet leivokset on nopeaa tehdä. Latva-artisokanpohjat sienimuhennoksen kanssa paahtoleivällä on myös oivaa iltapalaa.

Kuudelle

  • 1 kg porsaan sisäfileetä
  • suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 200 g herkkusienimuhennosta
  • 2 rkl kermaa tai portviiniä
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puhdista filee, leikkaa se noin 5 sentin paloiksi. Aseta ne leikkuupinta ylöspäin ja litistä ne pihveiksi. Mausta ja paista ne kypsiksi voissa pannulla.

2. Lämmitä herkkusienimuhennos ja sekoita siihen tilkka kermaa tai portviiniä.

3. Aseta pikkupihvit uunivadille. Jaa jokaiselle pihville artisokanpohja, lusikoi päälle sienimuhennosta ja ripota pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunissa, kunnes juusto sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.