Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Munapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilahduta läheisesi tarjoamalla munapaahtoleipiä aamiaisella, tuhdiksi välipalaksi, lounaalla tai iltapalaksi. Erityisen hyvää se on kuuman vihannessalaatin kanssa.

Neljälle

  • 4 paksua (3 cm) vaaleaa leipäviipaletta
  • 4 munaa
  • 50 g voita
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Kuuma vihannessalaatti

  • 2 tomaattia
  • ½ punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet. Puhdista kesäkurpitsa ja leikkaa se palasiksi. suikaloi paprika. Kuori ja lohko sipuli. Kuullota sipulia hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää kesäkurpitsa, paprika ja tomaatti ja anna seoksen porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Suolaa ja pippuroi.

2. Leikkaa leivästä neljä 3 sentin paksuista viipaletta. Koverra jokaiseen viipaleeseen keskelle syvennys, noin ½ cm syvä ja läpimitaltaan 5 cm. Ruskista viipaleet voissa syvennys alaspäin.

3. Käännä viipaleet ja riko muna joka syvennykseen. Paista leipiä miedolla lämmöllä, kunnes muna on hyytynyt. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti kuuman vihannessalaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti