Munapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaatti
Ilahduta läheisesi tarjoamalla munapaahtoleipiä aamiaisella, tuhdiksi välipalaksi, lounaalla tai iltapalaksi. Erityisen hyvää se on kuuman vihannessalaatin kanssa.
Neljälle
- 4 paksua (3 cm) vaaleaa leipäviipaletta
- 4 munaa
- 50 g voita
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
Kuuma vihannessalaatti
- 2 tomaattia
- ½ punainen paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet. Puhdista kesäkurpitsa ja leikkaa se palasiksi. suikaloi paprika. Kuori ja lohko sipuli. Kuullota sipulia hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää kesäkurpitsa, paprika ja tomaatti ja anna seoksen porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Suolaa ja pippuroi.
2. Leikkaa leivästä neljä 3 sentin paksuista viipaletta. Koverra jokaiseen viipaleeseen keskelle syvennys, noin ½ cm syvä ja läpimitaltaan 5 cm. Ruskista viipaleet voissa syvennys alaspäin.
3. Käännä viipaleet ja riko muna joka syvennykseen. Paista leipiä miedolla lämmöllä, kunnes muna on hyytynyt. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti kuuman vihannessalaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka